Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Mogelijk vindt u het antwoord hieronder. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Hoe krijg ik het certificaat?

Als u de toets succesvol heeft gemaakt, kunt u direct uw certificaat downloaden. U kunt het certificaat ook later downloaden in uw account.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Dat verschilt van opdrachtgever tot opdrachtgever. Meestal 1 jaar, soms 2 jaar. De vervaldatum staat op uw certificaat vermeld.

Hoe kan ik een certificaat behalen?

U kunt een certificaat behalen door de toets te maken. Voor u deze toets gaat maken, bekijkt u de poort- of veiligheidsinstructie. Dit kunt u zo vaak doen als u wilt. Daarna gaat de toets van start.

Hoe weet mijn werkgever of opdrachtgever dat ik de toets behaald heb?

De werkgever of opdrachtgever kan resultaten van behaalde poortinstructies altijd opzoeken en inzien. Een jaar nadat uw registratie is verlopen worden uw gegevens verwijderd of eerder als u dat aangeeft.

Hoe vaak kan ik de toets doen?

Er wordt steeds een nieuwe toets klaargezet op het moment dat u een toets niet heeft behaald.

Waarom loopt er een timer mee met de toets?

De opdrachtgever bepaalt hoe lang u over een toets mag doen. Er loopt een timer mee om te laten zien hoeveel tijd u nog heeft. Als het langer dan de ingestelde tijd duurt, kunt u de toets niet meer inleveren. U moet dan opnieuw de instructie volgen en de toets starten.

Waarvoor kan ik de markeerfunctie gebruiken bij het maken van de toetsvragen?

U kunt, terwijl u de toets maakt, een vraag open laten door deze te 'markeren'. U kunt vervolgens, voordat u de toets afrondt, terug gaan naar de gemarkeerde vraag om deze alsnog te beantwoorden.

Kan ik de instructie en toets in mijn eigen taal volgen?

Dat is afhankelijk van de talen die uw opdrachtgever of werkgever heeft gekozen. Bij het drop down menu van de taalkeuze aan het begin van de instructie en test kunt u zien uit welke talen u kunt kiezen.

Kan ik de instructie/toets afnemen op een iPad ?

Explainsafe is toegankelijk voor iPad-gebruikers, voor zowel het afnemen van de toets als voor het beheren van kandidaten. Wel adviseren we u om de iPad te gebruiken met de nieuwste versie van iOS (12.1) voor de meest optimale gebruikerservaring.

Leest u raar opgebouwde zinnen of spelfouten?

Check dan eerst de instellingen van uw internet browser. Google Chrome gebruikt een standaard vertaalmogelijkheid en die staat waarschijnlijk ingeschakeld. Dit veroorzaakt vaak incorrecte teksten. Hier ziet u hoe u dit kunt controleren: https://support.google.com/chrome/answer/173424?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. U kunt ook direct contact opnemen met Ferdinand Gildemacher.

img-001.png