Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Mogelijk vindt u het antwoord hieronder. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Hoe krijg ik het certificaat?

Als je de toets succesvol hebt gemaakt, kun je direct je certificaat downloaden. Je kunt het certificaat ook later downloaden vanuit je account.

Hoe lang is het certificaat geldig?

Dat verschilt van opdrachtgever tot opdrachtgever. Meestal 1 jaar, soms 2 jaar. De vervaldatum staat op je certificaat vermeld en wordt ook van tevoren gecommuniceerd, zie hiervoor de informatie die we plaatsen bij de instructies.

Hoe kan ik een certificaat behalen?

Je kunt een certificaat behalen door de toets te maken. Voor je deze toets gaat maken, bekijk je de poort- of veiligheidsinstructie. Dit kun je zo vaak doen als je wilt. Daarna gaat de toets van start.

Hoe weet mijn werkgever of opdrachtgever dat ik de toets behaald heb?

De werkgever of opdrachtgever kan resultaten van behaalde poort- en veiligheidsinstructies altijd opzoeken en inzien. 13 maanden nadat je laatst behaalde certificaat is verlopen, en 13 maanden nadat je ingelogd of uitgenodigd bent worden je gegevens automatisch verwijderd. Uiteraard is het altijd mogelijk om eerder verwijderd te worden, neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier op https://www.explainsafe.nl/nl/frequently-asked-questions

Hoe vaak kan ik de toets doen?

Er wordt in de meeste gevallen automatisch een nieuwe toets klaargezet op het moment dat je een toets niet hebt behaald. Dit hangt wel af van de configuratie per toets per omgeving. Het kan dus zo zijn dat je zelf de instructie opnieuw moet opzoeken en starten als je gezakt bent.

Waarom loopt er een timer mee met de toets?

De opdrachtgever bepaalt hoe lang je over een toets mag doen. Er loopt een timer mee om te laten zien hoeveel tijd je nog hebt. Als het langer dan de ingestelde tijd duurt, wordt de toets automatisch afgesloten en kun je de toets niet meer inleveren. Je moet dan opnieuw de instructie volgen en de toets starten.

Waarvoor kan ik de markeerfunctie gebruiken bij het maken van de toetsvragen?

Je kunt, terwijl je de toets maakt, een vraag open laten door deze te 'markeren'. Je kunt vervolgens, voordat je de toets afrondt, terug gaan naar de gemarkeerde vraag om deze alsnog te beantwoorden.

Kan ik de instructie en toets in mijn eigen taal volgen?

Dat is afhankelijk van de talen die jouw opdrachtgever of werkgever heeft gekozen. Bij het drop down menu van de taalkeuze aan het begin van de instructie en test kun je zien uit welke talen je kunt kiezen.

Kan ik de instructie/toets afnemen op een iPad?

Explainsafe is toegankelijk voor iPad-gebruikers, voor zowel het afnemen van de toets als voor het beheren van kandidaten. Wel adviseren we je om de iPad te gebruiken met de nieuwste versie van iOS voor de meest optimale gebruikerservaring. Dit geldt uiteraard ook voor Android tablets en andere mobiele apparaten. Houd ook de browser up-to-date. Het wordt dus aangeraden om altijd alles up-to-date te hebben voordat je een instructie/toets gaat maken op Explainsafe.

Ik lees raar opgebouwde zinnen of spelfouten.

Check in dat geval eerst de instellingen van je internet browser. Google Chrome bevat bijvoorbeeld een vertaalmogelijkheid die aan- en uitgezet kan worden. Dit kan in bepaalde gevallen incorrecte teksten veroorzaken. Ben je er zeker van dat dit niet de oorzaak is? Laat dit dan weten via het contactformulier op https://www.explainsafe.nl/nl/frequently-asked-questions

Heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op. U kunt ook direct contact opnemen met Ferdinand Gildemacher.

img-001.png